Klaaromtewonen.nl Klaaromtewonen.nl
Dé site voor compleet gerenoveerde woningen

Omschrijving

Prachtige traditionele woning welke geheel onder architectuur is gerenoveerd en gemoderniseerd, net onder de rook van Amsterdam!

Het oorspronkelijke oude boerenhuisje in Noordeinde (gemeente Alkmaar) is door Wim van de Oudeweetering vergroot en modern gerenoveerd. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze woning om te toveren naar een hedendaags paleis. Met haar authentieke stijl is aan de buitenzijde optisch weinig veranderd en lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Echter aan de binnenzijde is het een geheel ander huis geworden met al het comfort (meer dan!) wat dezer dagen verwacht mag worden.

Locatie
De locatie is adembenemend. Naast het schilderachtige dorpje De Rijp, dichtbij Amsterdam en tussen de steden Alkmaar en Purmerend. De woning is gelegen midden in het natuurgebied met prachtige poldervergezichten. Het valt binnen het Natura 2000 gebied, wat inhoudt dat er niet meer gebouwd gaat worden in de directe omgeving. Via de schitterend gelegen sloot komt u met een bootje zo in het Eilandspoldergebied waar u urenlang relaxed in de ongerepte natuur kunt rondvaren en waar in strenge winters de mooie Eilandpoldertocht een must is voor iedere schaatsliefhebber.

Noordeinde is een dorp in de gemeente Alkmaar, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp ligt net ten noorden van Graft aan 't Meertje, een klein meertje of grote waterplas waarop ook gevaren kan worden. Verder heeft het een eigen polder, de Noordeindermeerpolder, een voormalig meer net ten noorden van Noordeinde. Aan de rand van deze polder, net voorbij het dorpje op het grondgebied van Grootschermer staat er een weidemolen, Weidemolen Grootschermer. In het dorpje zelf staat een onopvallend kerkje uit de 19e eeuw, een doopsgezinde Vermaning. In de nabije omgeving (vooral in het naburige De Rijp) is een aantal uitstekende restaurants aanwezig.

Perceel
Het perceel van in totaal ca. 9100 m², is toegankelijk middels het uitermate karakteristieke bruggetje over één van de vele waterwegen die de omgeving rijk is. De oprit aan de rechterzijde van de woning biedt meer dan voldoende plaats voor meerdere auto's. Rijdt u elektrisch? Een laadpaal voorzien van krachtstroom is aanwezig. Naast de oprit zijn de voormalige paardenstallen gelegen. Dit prachtige bijgebouw is momenteel in gebruik als opslag voor allerlei zaken en als garage voor fietsen en scooters, maar kan natuurlijk ook zo weer als paardenstal functioneren. Natuurlijk zou u hier ook uw eigen invulling aan kunnen geven, zoals een garage voor uw auto. De met afstandsbediening te openen en sluiten garagedeur is al aanwezig.

In het verlengde van de oprit is een poort naar het ruim bemeten verwarmde buitenzwembad. Rondom het zwembad is een pool area met overdekte buitenbar en buitenkeuken. Hier kan u heerlijk vertoeven op de warme zomerdagen terwijl u de verkoeling van het zwembad opzoekt. Een waar mediterraans vakantiegevoel, maar dan gewoon thuis. Ook vindt u hier de voormalige hooischuur, een mooie herinnering aan het verleden van de woning.

Hoofdwoning
Entree, de voordeur van de woning is bijzonder charmant te noemen door het traditionele ijzersmeedwerk voor het raam. U komt binnen in de hal van de woning. Vanuit de hal heeft u toegang tot meerdere vertrekken. Aan de rechterzijde vindt u een ruimte welke ideaal te gebruiken is voor het houden van kantoor aan huis. Terwijl u aan uw bureau zit te werken kijkt u naar buiten op de idyllische huizen van Noordeinde. Deze ruimte is overigens afsluitbaar middels schuifdeuren zodat u hier ongestoord kan zitten. Ook is deze ruimte uitermate geschikt als thuisbioscoop. Een groot projectiescherm en een beamer zijn reeds aangesloten.

Aan de andere zijde van de hal is de ruime woonkamer. Deze strekt van voor- tot achterzijde van de woning. De woonkamer is heerlijk licht door de vele ramen en vooral de grote raampartij aan de achterzijde springt direct in het oog. De openslaande deuren geven direct toegang tot het hardhouten tuinterras aan de rand van de ruime tuinvijver voorzien van o.a. koikarpers. Vanaf deze kant van de woning is er vrij uitzicht over de polder, met haar adembenemende zonsondergangen. De roedeverdeling is geheel in lijn met de stijl van het huis. Verder is de kamer bijzonder ruim te noemen en biedt deze plaats voor meerdere zithoeken. De gashaard in het centrum van de woonkamer is een heerlijke plek om plaats te nemen op winterse dagen. Een fraai geïntegreerd Bang & Olufsen audio/video-systeem maakt de kamer helemaal af.

De keuken staat in verbinding met de woonkamer. Bijzonder kenmerkend is het hoogteverschil in de keuken. Er is een vide gecreëerd welke doorloopt tot in de nok van het huis. Plaats nemen aan de tafel is dan ook een unieke ervaring, zeker in combinatie met het uitzicht op de tuin en landerijen. De keuken beschikt over allerlei Gaggenau apparatuur en een ingebouwde gashaard. Verder is er meer dan voldoende werkruimte beschikbaar. Kortom echt een keuken voor de betere thuis chef.
Naast de keuken is de bijkeuken. Hier is een apart keukenblok gerealiseerd met o.a. spoelbak en twee wijnklimaatkoelkasten. Tevens is er in de bijkeuken meer dan voldoende ruimte voor opslagruimte.

Via de hal komt u bij de trap naar de eerste etage. Hier zijn in totaal 3 ruime slaapkamers. De master bedroom ligt aan het linker gedeelte van de woning. Bijzonder is de grote hoogte en het speelse karakter van deze kamer. Aan 3 zijden van de kamer zijn ramen met uitzicht op de prachtige omgeving. Via openslaande deuren heeft u bovendien toegang tot het dakterras. In de master bedroom is een trap welke naar de bergzolder leidt. Ook hier is meer dan voldoende ruimte om spullen op te bergen.
Naast de master bedroom is de grote badkamer gelegen. Deze is onder architectuur speciaal ontworpen voor de woning. Uniek zijn de hoogte van het plafond, de materialen en de indeling. De badkamer geeft het idee van een wellness in eigen huis met o.a. stortdouche, bubbelbad en infrarode sauna.
De 2 andere slaapkamers zijn aan de andere kant van het huis gelegen. Beiden zijn ruim van opzet en 1 van deze kamers beschikt ook nog over een eigen en-suite badkamer met douche, toilet en wastafel.

Hooischuur
De voormalige hooischuur is omgetoverd in een losstaand appartement met geheel eigen voorzieningen, als keuken, slaapruimte en douche met toilet. Dit maakt dat de voormalige hooischuur ideaal is voor bijvoorbeeld een au pair of oudere kinderen.

Bijzonderheden:
- Volledig gerenoveerd en gemoderniseerd onder architectuur;
- Woonoppervlakte ca. 283 m²;
- Perceel ca. 9100 m²;
- Unieke omgeving.

++++++++++

Beautiful traditional house which has been renovated and modernized under the supervision of an architect, in the shadow of Amsterdam!

The original old farm house in De Rijp has been enlarged and modernly renovated by Wim van de Oudeweetering. Neither expense nor effort has been spared in order to transform this property into a modern palace. With her authentic style little has been changed on the outside and it seems as if time stood still. On the inside, however, it has become an entirely different house with all conceivable comforts (and then some!) that you can expect these days.

Principal residence
Entrance, the front door of the house can be called particularly charming due to the traditional ironwork in front of the window. You enter into the hallway of the house. From the hall you have access to multiple rooms. On the right side you’ll find a space which is ideal to use as a home office. While you are doing work at your desk, outside you have a view of the idyllic houses of Noordeinde. This space can also be closed off by means of sliding doors so that you can work here undisturbed. This space is also exceptionally well-suited for a home theater. A large projection screen and a beamer are already in place.
The living room is on the other side of the hall. This runs from the front to the back of the house. The living room is wonderfully light due to the many windows and especially the large fenestration in the back immediately catches the eye. The French doors provide direct access to (one of) the hardwood garden terrace(s) on the edge of the spacious garden pond provided with, among others, Koi carps. From this side of the house you have an unobstructed view over polder, with her breathtaking sunsets. The muntin bar arrangement is completely in line with the style of the house. Furthermore, the room can be called particularly spacious and it offers space for multiple sitting areas. The gas fireplace in the center of the living room is a wonderful spot to sit during winter days.
The kitchen is connected to the living room. Particularly characteristic is the height difference in the kitchen. A void has been created which continues into the ridge of the house. Sitting down at the table is therefore a unique experience, especially in combination with the view of the garden and farmlands. The kitchen is provided with all sorts of Gaggenau appliances and a built-in gas fireplace.

Through the hall you reach the stairs to the first floor. Here are in total 3 spacious bedrooms. The master bedroom is located on the left part of the house. Special are the high ceilings and the playful character of this room. On 3 sides of the room are windows with a view of the beautiful surroundings. Through double doors you also have access to the roof terrace. In the master bedroom there is a staircase which leads to the attic. Here too is more than enough space to store items.
Next to the master bedroom is the large bathroom. This is specially designed under architecture. Unique are the height of the ceiling, the materials and the layout. The bathroom gives the idea of an actual in-house wellness.
The 2 other bedrooms are located on the other side of the house. Both are spacious and one of these rooms also has its own en-suite bathroom with shower, toilet and sink.

Hay barn
The former hay barn has been transformed into a separate apartment with its own facilities.

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Noordeinde 38
Stad Noordeinde Gld
Wijk noordeinde
Ligging Aan water
Vrij uitzicht
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
Landelijk gelegen
Woningtype Vrijstaand huis
Bouwjaar voor 1906
Woonoppervlakte 283m2
Kamers 5
Slaapkamers 3
Badkamers 2
Tuin tuin rondom
Oplevering in overleg
Dakterras ja
Parkeerplaats ja

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar MTH Makelaars
E-mailadres info@mthmakelaars.nl
Telefoonnummer 020-5736000