Klaaromtewonen.nl Klaaromtewonen.nl
Dé site voor compleet gerenoveerde woningen

Omschrijving

VOLLEDIG AFGEWERKT EN DIRECT BESCHIKBAAR!!

Wil jij deze unieke silo-villa bezichtigen of heb je vragen?
Neem dan gerust contact op met een van de makelaars.

NIEUW WONEN IN EEN OUDE WIJNSILO
Houd jij van een beetje rauw en authentiek? En heb je liever iets bijzonders dan zeeën van ruimte? Bekijk dan de drie wijnsilo’s aan de Entrepothaven op Cruquiuseiland die zijn getransformeerd in unieke villa’s op het dak. Rondom hebben de silo’s een groot dakterras, het panoramisch uitzicht op het water en de stad is geweldig en binnen kun je je liefde voor het inrichten van gave ruimten volledig kwijt. Met trots zul je straks je gasten ontvangen en vertellen over de historie van de wijnsilo’s van wijnterminal Roders.

SPOT-ON
Op de plek van Cruquius 1.4 stond vroeger de wijnterminal van Roders. Het industrieel erfgoed, dat vanwege bouwwerkzaamheden op Cruquius verloren dreigden te gaan, is op een unieke manier bewaard gebleven. Dat zie je terug in het restaurant van de Harbour Club, maar ook op het dak van het nieuwbouw gedeelte. Drie van de vijf wijnsilo’s van Roders zijn getransformeerd in villa’s en hebben een nieuwe spot-on plek gekregen.
De tien meter hoge wijnsilo’s verloren overigens hun functie toen begin deze eeuw de regelgeving rond het invoeren van wijn werd aangepast. Wijnopslag in de silo’s is sindsdien niet langer toegestaan.

ONTWORPEN DOOR LEVS
De architect van Cruquius 1.4, LEVS uit Amsterdam en gevestigd op Cruquius, liet zich inspireren door het industriële en nautische verleden van deze plek. Het betonnen raster refereert aan de gestapelde containers die hier vroeger in de haven stonden. Vanaf de 2e verdieping zijn de rasters met bronskleurig geprofileerd aluminium ingevuld. Dit geeft het gebouw een stoer en chic karakter.

WONEN IN EEN OUDE WIJNSILO
De wijnsilo’s zijn van staal en hebben de authentieke ronde vorm en witte kleur behouden. Uiteraard hebben we ze wel prachtig gerestaureerd. Om een mooie entree en living te creëren zijn de silo’s stijlvol uitgebouwd. Bovendien zorgen de nieuwe, aluminium gevelkozijnen voor licht en comfort. Opvallend is de grote pui in de living, met een elektrisch te openen schuifraam. Hier geniet je van het uitzicht op de Entrepothaven en haal je buiten op een mooie manier naar binnen. De vide tussen de leefkeuken en living is ook een mooi detail en zorgt voor een prettige connectie tussen beide vertrekken. De leefkeuken ligt overigens direct aan het dakterras. En datzelfde geldt voor de study die direct naast de keuken ligt. De tweede verdieping is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer en een berging voor de wasmachine.

Het totale woonoppervlakte van een silo is circa 152 m2. De koopsom is € 1.460.000,- v.o.n. De erfpacht is voor 50 jaar afgekocht en bij de prijs inbegrepen.

ROYAAL DAKTERRAS
Rondom de silo’s liggen royale dakterrassen met houten vlonderdelen. die variëren van circa 99 tot 117 m2. Langs de randen ligt mossedum begroeiing. Om privacy te waarborgen, zijn er op de grens met de buren vaste plantenbakken geplaatst. Uiteraard is het mogelijk om meer plantenbakken toe te voegen en fraaie zitmeubels om te loungen en te eten buiten. Het is goed toeven hier, op alle momenten van de dag. Je kunt altijd zon opzoeken, maar ook schaduw tijdens warme zomerdagen.

AFWERKING
De woning is volledig afgewerkt met keuken, sanitair, eiken vloer en op maat gemaakte kasten in de slaapkamers. Kom vooral kijken om het zelf te bewonderen.

PARKEERPLAATS
Bij de v.o.n.-prijs is geen parkeerplaats inbegrepen. Wel is er een parkeerplaats voor je gereserveerd in de garage van Cruquius 1.3, dat is het naastgelegen gebouw aan de andere kant van de straat. Deze parkeerplaats kun je kopen, maar dat is niet verplicht.

BEZICHTIGEN
De silo-villa’s zijn reeds opgeleverd, dus kun je met eigen ogen komen bekijken! Zo kun je het beste ervaren hoe uniek ze zijn. Heb je vragen of wil je een silo villa bezichtigen? Neem dan gerust contact op met een van de makelaars van Eefje Voogd Makelaardij of Sense Vastgoed.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Wijnsilostraat 167
Stad Amsterdam
Wijk Cruquiusbuurt
Woningtype Vrijstaand huis
Bouwjaar 2022
Woonoppervlakte 152m2
Energielabel A
Kamers 4
Slaapkamers 2
Badkamers 1
Oplevering In overleg
Dakterras ja
Parkeerplaats ja

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar Eefje Voogd Makelaardij
E-mailadres info@eefjevoogd.nl
Telefoonnummer 020 3050560

Vergelijkbare woningen