Klaaromtewonen.nl Klaaromtewonen.nl
Dé site voor compleet gerenoveerde woningen

Omschrijving

Keizersgracht 131-E, 1015 CJ Amsterdam

Een zojuist volledig door ontwerper Piet Boon gerenoveerd en ingericht appartement mét unieke kapel en bereikbaar met lift, gelegen aan de rustige achterzijde van de Keizersgracht. Dit monumentale grachtenpand uit het jaar 1803 ligt op een fantastische plek, zijnde het oudste originele en brede gedeelte van de Keizersgracht. In dit grachthuis waren in de 19e eeuw de rooms-katholieke liefdeszusters van het OLVG gehuisvest.
Het appartement is van internationale allure en tevens eerste gebruik. De totale inrichting van Piet Boon vormt een geheel met de beleving van het karakteristieke appartement en is in de verkoop inbegrepen. Alleen koffer mee en zo te betrekken. Vanuit de woonkamer is een mooi uitzicht op de fraaie binnentuinen. Kortom, wonen in smaakvolle luxe met hoogwaardige materialen op een van de beste locaties van Amsterdam.

Indeling:
Via het bordes en de chique gemeenschappelijke hal is het entree op de eerste verdieping welke tevens bereikbaar is via de lift. Het appartement strekt zich uit over de breedte van het pand nr. 129 en 131 (14 meter breed). In de hal bevindt zich de garderobe, gasten wc en een kast met de wasmachine/droger. Binnenkomend treft u de ruime en lichte woonkamer met de moderne, luxueuze open keuken met kookeiland annex bar. Vanuit de woonkamer heeft men prachtig uitzicht over de Amsterdamse stadstuinen. De bovenramen zijn van origineel glas in lood. De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur en aanrechtblad van marmer. De vele raampartijen maken dit een buitengewoon licht overgoten appartement. De stijlkamer heeft een authentieke lambrisering, gespannen behang en een balkenplafond.
Via originele fraaie hoge schuifdeuren toegang tot de meest spectaculaire slaapkamer van Amsterdam. De iconische slaapkamer bevindt zich in de voormalige kapel van het gebouw, en heeft een hoogte van bijna 8.40m en prachtig houtsnijwerk. De tevens geheel door Piet Boon ingerichte badkamer is voorzien van een ligbad, een inloopdouche, dubbele wastafelmeubel van travertin en aparte w.c.. Achter het statige bed bevindt zich de inloopkledingkast.
Door het hele appartement een eikenhouten vloeren met akoestische isolatie en vloerverwarming.

Locatie
Op een van de mooiste gedeeltes van de Keizersgracht, nabij de Noordermarkt, Jordaan en de Haarlemmerstraat. Het is een zeer rustige woonlocatie, maar in de directe omgeving van restaurants, cafés, traiteurs en authentieke winkels.
Het appartement ligt op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast vertrekken vanaf de halte Nieuwezijds Kolk (5 minuten loopafstand) trams 1-2-5-13-17, en meerdere buslijnen in verschillende richtingen. Overigens is er goede bereikbaarheid met de auto via de Piet Heintunnel en de IJtunnel.

Kenmerken
- Woonoppervlakte van 112m² (NEN gemeten)
- Eigen grond
- Volledig gerenoveerd en ingericht door studio Piet Boon
- Eerste gebruik
- Rijksmonument Nr 24029 uit het jaar 1803 ( oorspronkelijk bouwjaar1642)
- Lift
- Fietsenberging in de kelder van het pand
- VVE: panden van 129 en 131 tezamen
- Servicekosten: € 364,60 per maand
- Vanwege monumentenstatus geen energielabel
- Parkeren via vergunningsstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door Engel & Völkers met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Engel & Völkers geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Het object is opgemeten door een professionele organisatie en eventuele discrepanties in de gegeven metingen kunnen Engel & Völkers niet worden aangerekend. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om een eigen NEN 2580 meting de (laten) uitvoeren.

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Keizersgracht 131 -E
Stad Amsterdam
Wijk Grachtengordel-West
Ligging Aan water
Aan rustige weg
In centrum
Woningtype Appartement
Bouwjaar 1880
Woonoppervlakte 112m2
Kamers 2
Slaapkamers 1
Badkamers 1
Oplevering In overleg

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar Engel & Völkers Amsterdam
E-mailadres amsterdamzuid@engelvoelkers.com
Telefoonnummer 020-7162418

Vergelijkbare woningen